Свято "Стрітення" продовжується

2018-02-15

/Files/images/vistava_2018/imgonline-com-ua-Resize-hx6W841t4OU.jpg

Дуже подобається свята нашому дружному колективу дітей та дорослих. Тому свято Стрітення у нашому садочку триває не один день. Так 15 лютого, старшою групою "Ромашка" на чолі з вихователями - Андрївою О.Я та Бегметюк Ю.В, презентували захопливе свято "Стрітення". Із своїми талановитими вихованцями, вони створили для юних глядачів атмосферу справжнього царювання "Весни". До організації свята долучились всі працівники ДНЗ. Свята у нашому садочку це не тільки розвага для дітей, а на сам перед несе пізнавальний та виховний характер. Тому, готуючись до цього заходу, вихователі ретельно вивчили етнографічні джерела, щоб як найбільше ознайомити дітей із традиціями нашого народу.

Розпочався захід із розповіддю про те, як виникло свято "Стрітення" і, що означає воно для православних Християн, та дізналися назви стрітенної свічки. А вихованці доповнили розповідь піснею із назвою "Свічечка".

Не обійшлося і без прикмет, бо саме цього дня люди уважно стежили за погодою. Відтворюючи давню традицію, діти виготовляли "Жайворонки" із солоного тіста на передодні закликали весну.

З великим захопленням діти зустрічали весну. Маленькі артисти і глядачі, затамувавши подих спостерігали за "суперечкою" Зими і Весни. Як годиться - Весна перемогла, - зазвучали веснянки! Треба відмітити, діти виконували акапельно, адже саме так співали їх наші пращури. Окрасою свята стала дівчачий " Кривий танець" котрий символізує "прихід Весни".

/Files/images/vistava_2018/imgonline-com-ua-Resize-zOzvDmkr1O.jpg/Files/images/vistava_2018/imgonline-com-ua-Resize-sdI9hUbYsvyjwCIl.jpg/Files/images/vistava_2018/imgonline-com-ua-Resize-IoY6hjksLfnU.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 217

Коментарi